Laboratoriumglaswerk: Erlenmeyerkolven

 Wat is een erlenmeyer precies? Een erlenmeyer valt onder laboratorium glaswerk. Het is een glazen fles die de vorm van een kegel heeft en een cilindrische hals. Door zijn vorm is het makkelijk om een vloeistof te schudden en te mengen. Daarnaast zijn er ook erlenmeyerkolven met geslepen en ongeslepen glas. Een geslepen versie heeft als voordeel dat het perfect kan worden afgesloten. Hierdoor ontsnappen er geen gassen of vloeistoffen bij het verhitten.
 Wilt u uw erlenmeyer eenvoudig, en snel online bestellen? Boom heeft een groot assortiment laboratorium glaswerk, waaronder erlenmeyerkolven. 

Bohemia

Een begrip onder glaswerk, Bohemia produceert een zeer ruime selectie aan artikelen. 

De producten zijn van borosillicaatglas, oftewel simax-glas en zijn glad, perfect transparant, corrosiebestendig en vrij van heterogene deeltjes.


Duran

De missie van Duran is aanwezig zijn in elk laboratorium en productieomgeving ter wereld om de wetenschappelijke vooruitgang versnellen. En daarom biedt dit gerenommeerde merk een volledig assortiment aan producten en oplossingen aan op het gebied van geneesmiddelenonderzoek, biowetenschappen en industriële markten.

Welke soort erlenmeyers zijn er?

Erlenmeyers zijn er in vele soorten. Ze zijn beschikbaar in twee modellen namelijk, nauwmonds en wijdmonds. Bij een nauwmondse erlenmeyer is er minder verdampingsverlies. Door de nauwe hals is er maar een kleine opening waaruit de damp kan ontsnappen. Daarnaast is zeer gemakkelijk om een vloeistof te schudden en te mengen. Verder zijn er nog geslepen en ongeslepen erlenmeyers. Een geslepen versie heeft als voordeel dat het perfect kan worden afgesloten. Hierdoor ontsnappen er geen gassen of vloeistoffen.

Wat is een afzuigerlenmeyer?

Naast een normale erlenmeyer, is er ook nog een afzuigerlenmeyer. Deze is voorzien van dikker glas en een slangpilaartje, wat ook wel een olijf wordt genoemd. Hieraan kan een slang worden gekoppeld, die in verbinding staat met een vacuümpomp.
Door het dikkere glaswerk is het bestand tegen de hoge druk waarin het vacuüm wordt gecreëerd.
Laboratoriumglaswerk

Kan ik een erlenmeyer verwarmen?

Een erlenmeyer kan worden verwarmd. Let wel op welke bodem u gebruikt. Er zijn namelijk twee soorten bodems. Een platte bodem en een ronde bodem, ook wel een rondbodemkolf genoemd. De laatstgenoemde is sterker bij het verhitten dan de platte variant.

Over het algemeen zijn erlenmeyers gemaakt van borosillicaatglas. Dit is het sterkste soort glas dat er is en kan tegen zeer hoge temperaturen.


Alle laboratoriumglaswerk op één plek

 Glaswerk is onmisbaar op het laboratorium. Bij Boom bieden we een compleet assortiment aan zodat u alles op één plek vindt. Van reservoirs zoals reageerbuizen, erlenmeyerkolven, maatcilinders en bekerglazen.