Voedingsindustrie

Voedingsindustrie

Een Nederlander consumeert gemiddeld per dag ruim drie kilogram aan eten en drinken. Dat dit voedsel veilig is, daar moet een consument op kunnen vertrouwen. Het is dus aan het bedrijf dat voedsel produceert of het bedrijf dat onderdeel is van de voedselketen om de producten veilig “aan de man te brengen”. Maar wat is “ veilig”? Veilig voedsel betekent dat er geen micro-organismen, chemische verontreinigingen of andere stoffen in voedingsmiddelen voorkomen in hoeveelheden die schadelijk zijn voor de mens.

Hoe waarborgt u al als bedrijf de voedselveiligheid met betrekking tot uw product?

Iedere producent doet er zijn best voor om een besmetting ten aller tijde te voorkomen. Een goed hygiëneprotocol en de juiste bemonstering voor controles van de omgeving waar voedsel geproduceerd wordt zijn essentieel. Boom denkt hierin voor u mee en biedt daarom een lijn van producten aan die geschikt is om de productieomgeving te bewaken en snel mogelijke bronnen van besmetting snel op te sporen.

Natuurlijk zijn omgeving- en hygiënecontrole essentieel, maar ook productcontrole op allergenen en op de aanwezigheid van pathogene dragen bij aan de voedselveiligheid. Het product is verder het beste te beschermen indien uw medewerkers ook goed beschermd te zijn. Boom heeft alle producten die betrekking hebben op voedsel en veiligheid voor u op een rijtje gezet, van standaardoplossingen tot innovaties alles is te vinden op deze pagina.